Pyörän selkään!

Seuraavana matkakalenterissa (kunhan olen kotiutunut kunnolla Islannin reissultani) on Miken kanssa parin Eurooppalaisen kaupungin tsekkaus oluen merkeissä. Ajatuksena olisi käydä ainakin Berliinissä ja kenties jossain muusakin mestassa Saksanmaalla, ihan ei ole vielä selvät sävelet. Ajankohtana olisi syysloman seutu eli tuossa lokakuun alkupuolella.

Sen jälkeen kun vuosi sitten ostin uuden Joponi olen tyystin ihastunut pyöräilyyn ja todennut sen liikkumisen muotona ylikäteväksi. Muun muassa seuraavista syistä haluaisin pyöräillä myös matkoilla:

1) Pyöräily kohottaa kuntoa
2) Pyöräillessä tuuli hivelee hipiää eli hienopuhaltaa näpyt sileiksi
3) Pyörän kyydissä pääsee minne vaan, mihin aikaan tahansa ja mikä parasta, lähes ilmaiseksi
4) Pyörän selässä olo on kuin paikallisella
5) Pyörän saa halutessaan junan tai bussin kyytiin
6) Pyöräily on aika rouheeta kaikessa ekologisuudessaan

Aloin kartoittaa mahdollisuutta vuokrata polkupyöriä Berliinissä ollessamme ja törmäsin tähän mahtavaan postaukseen yhdessä seuraamistani matkablogeista, Archie Gone Lebanonin Inka kirjoitti joitain päiviä sitten pyöräilystä Euroopan metropoleissa. Kuten minä, Inkakaan ei ole vielä päässyt testaamaan vuokrapyöräilyä reissunpäällä, mutta oli kovin innokas kokeilemaan.

Suurimpiin Euroopan kaupunkeihin on nimittäin lähes jokaiseen jo rakennettu kaupungin tukema vuokrapyöräverkosto jossa pyörän saa vuokralle puoleksi tunniksi ilmaiseksi (rekisteröitymällä). Puolessa tunnissa pyörällä pääsee seuraavalle etapille josta sitten voi nähtävyyksien katselun, ruokapaussin tai vaikka nokosten jälkeen vuokrata seuraavan puolentunnin pyörän ja niin edelleen. Mahtava tapa kannustaa kaikkia (nämä ei ole turistipyöriä vaan ajateltu myös kaupunkilaisten käyttöön) kokeilemaan pyöräilyä moottoriliikenteen sijaan. Ekologista! Virkistävää! Nopeaa!

Berliinissä siis Call a bike systeemi, ja ilmeisimmin muissakin saksalaisissa kaupungeissa näitä löytyy. Katsastamme tämän viimeistään paikanpäällä. Suosittaisin muuten nappaamaan ton kuvan talteen, siinä on useampaankin kaupunkiin pyöräilyvinkkejä!

Be Sociable, Share!
This entry was posted in Matkailu and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.