Matkalla Islannissa; ilotulitusta ja Blue Car Rental

Matkustimme täksi jouluksi ja uudeksi vuodeksi satujen saarelle Islantiin. Olemme yleensä viettäneet joulun kotosuomessa, mutta tänä jouluna halusimme tehdä jotain uutta ja nähdä jotain kaunista. Annoimme toisillemme lahjaksi reissun Pohjois-Atlantilla kelluvaan Islantiin. Ei kaduta!

Islanti on upea saari, jossa paljon nähtävää. Heti ensimmäisenä haluan suositella oman auton vuokrausta. Se on ehdottomasti paras tapa tutustua Islannin moniin luonnonnähtävyyksiin. Me vuokrasimme Blue Car Rentalista, mutta siitä lisää tuonnempana.

Kävimme Reykjavikista useammalla päiväreissulla, joista ensimmäisellä kiersimme turistin peruspaketin, jota ei saa jättää näkemättä eli Thingvellirin kansallispuiston, Geysirin alueen, Gullfossin ja näimme matkalla myös upean Keridin kraaterijärven, joka kutsui istumaan pidemmäksikin aikaa. Thingvellirin kansallispuisto on todella vaikuttava näky. Tuntuu oudolta ajaa paikassa jossa Euraasian ja USAn mannerlaatat erkanevat muutaman sentin joka vuosi. Jylhät maisemat, joissa jo yli tuhat vuotta sitten järjestettiin viikinkipäällikköjen ensimmäinen parlamentti. Rotko oli tuolloin paljon pienempi. Puiston keskiössä on pienen pieni mutta sitäkin kauniimpi kirkko ja hautausmaa. Säät olivat kivat, joten oli mukava kävellä puistossa pidempäänkin eväiden kanssa.

Gullfoss winter

Kansallispuistosta jatkoimme Gullfossin putoukselle ja kyllä oli taas luontoäiti pannut parastaan! Geysirin alue oli ehka pikkupojasta asti geysirin nakemista odottaneelle pienoinen pettymys, kun siellä oli sitten vaan se yksi suihkiva geysir. Jostain syystä kuvittelin että niitä olisi monta joka puolella. Mutta värit olivat kauniit ja onhan se uskomatonta että jonkun pelto on tuollainen painekattila! Matkanvarrelle osui myör Kerid joka oli jotenkin upea. Sammuneen tulivuoren kraateriin syntynyt tyyntäkin tyynempi järvi. Siellä voisi hyvällä säällä istua pidempäänkin, mietiskelemässä syntyjä syviä.

Seuraavana päivänä kävimme ratsastamassa läheisessä Mosfellsdalurissa ja Laxnesin kotitalossa sekä ostamassa villaa Alafossin tehtaanmyymälästä, niin ja upean puukon samassa paikassa toimivalta puukkosepältä.Ajoimme myös matkamme aikana Snaefellsnesiin ja siellä pääsimme ihailemaan pientä jäätikköä ja upeita näkymiä niemen nokasta. Aivan fantastinen reissu!

Tässä kohtaa haluan kiittää ennen kaikkea autonvuokraajaamme Blue Car Rentalia upeasta palvelusta! Kun haimme automme heiltä he tarjosivat meille veloituksetta parempaa autoa kuin mitä tilasimme. Ilomielin otimme tarjouksen vastaan, olihan talvi ja mielellään ajelimme isommalla autolla liukkailla teillä. Seuraavana päivänä vuokoraamosta soitettiin ja kysyttiin haluaisimmeko vaihtaa nelivetoiseen jeeppiin, ilman lisäveloituksia, heillä oli yksi vapaana ja halusivat tarjota sitä meille. Halusimme! Emme joutuneet edes maksamaan bensoista jotka jo olimme käyttäneet, saimme vaihdossa nelivedon jossa oli täysi tankki. Uskomattoman upeaa palvelua, tuli todella hyvä mieli. Suosittelemme ehdottomasti Blue Car Rentalia kaikille Islantiin matkaaville, mieletön henkilökunta ja ensiluokkainen palvelu!

Kaiken kruunasi vielä uuden vuoden aatton äällistyttävä ilotulitusnäytös. Reykjavikissa kyllä osataan ampua raketteja ja maalata taivas tuhannella eri värillä. Kaikki tulvivat keskiyötä ennen kaduille ja eritoten Hallgrimskirkjanin kirkon aukiolle lähettämään rakettinsa taivaalle. Oikeastaan näytös alkoi jo puolelta päivin mutta ihan uskomattomaksi meno kävi sitten vasta myöhään illalla. En ole koskaan eläessäni nähnyt mitään vastaavaa! Kiitos Islanti, tulemme varmasti takaisin, ehkä tällä kertaa kesällä, vaikka talvikelitkin olivat oikein mukavat.

Be Sociable, Share!
This entry was posted in Matkailu. Bookmark the permalink.

Comments are closed.